Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g butter, chilled and cut into pieces
- 60 g hazelnuts
- 40 g quinoa flakes
- plain flour, for dusting
- 60 g wholemeal plain flour
- 1 egg
- 2 - 3 tsp cold water
Filling
- 3 - 4 limes, zest only, to taste
- 2 tbsp raw sugar
- 60 g honey (see Tips)
- 150 g freshly squeezed lime juice
- 2 tsp cornflour
- 150 g coconut milk
- 2 eggs
- 3 egg yolks
- 1 tsp finger lime powder (optional - see Tips)
- finger limes, to serve
- whipped cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1152.3 kJ / 274.4 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Caramel, date and walnut bundt
1 Std. 15 Min
Lime and coconut mini bundts
Brak ocen
Pistachio cake
1 Std. 10 Min
Panforte ice cream bombe
48 godz. 25 min
Apple cake
1 Std.
Raspberry chiffon cake
5 Std. 15 Min
Ricotta fruit tart
1 Std. 30 Min
Honey crème caramels
25u. 55min
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Chocolate truffle cake
2h 15min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min
Caribbean carrot cake
2h 10min