![Finger lime tarts Finger lime tarts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/768BD0C1-13D2-41E1-AAAB-92E9E20C4E1B/Derivates/73835f99-d89f-49be-8a4b-8db4b2d2d92f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g butter, chilled and cut into pieces
- 60 g hazelnuts
- 40 g quinoa flakes
- plain flour, for dusting
- 60 g wholemeal plain flour
- 1 egg
- 2 - 3 tsp cold water
Filling
- 3 - 4 limes, zest only, to taste
- 2 tbsp raw sugar
- 60 g honey (see Tips)
- 150 g freshly squeezed lime juice
- 2 tsp cornflour
- 150 g coconut milk
- 2 eggs
- 3 egg yolks
- 1 tsp finger lime powder (optional - see Tips)
- finger limes, to serve
- whipped cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1152.3 kJ / 274.4 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Baked cheesecake
2h 55min
Chocolate and nut biscuits
55 min
Spiced red wine pears
45 Min
Lemon cake
2h
Lemon tart
2h 15 min
Saffron arancini
25 godz. 25 min
Chocolate truffle cake
2h 15 min
Café-style banana bread
1h 45min
Banana sesame cake
4 Std. 20 Min
Wholefood pancakes with vanilla and cinnamon poached apples
1h 25min
Baked honey cheesecake
4 Std. 20 Min
Whole orange cake with spiced syrup
2 Std. 20 Min