Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Savoiardi biscuit
- 6 eggs, separated
- 2 pinches sea salt
- 180 g caster sugar
- 150 g plain flour
- 60 g cornflour
Mango and passionfruit
- 250 g water
- 800 g fresh mango (approx. 3-4 mangos), flesh only, cut into cubes (1-2 cm)
- 130 g caster sugar
- 2 - 3 tbsp fresh passionfruit pulp, or canned passionfruit pulp
- 2 eggs
- 500 g mascarpone cheese, room temperature
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2443 kJ / 582 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 330.9 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate cake with lime cream
1h 5min
Coffee semifreddo
6h 30min
Raspberry soufflés
1 godz. 35 min
Almond biscotti
3h 30min
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Pimm's sabayon with strawberries
20 min
Chocolate salted caramel petit fours
7h 10min
Baked salmon cheesecake
26h 35 min
Coconut & almond jelly with pineapple syrup
25 Std. 20 Min
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Baked honey cheesecake
4h 20min
Steamed white chocolate cheesecake
25 Std. 20 Min