Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 peperoncini ancho freschi o secchi, privati dei semi
- 2 di peperoncini guajillo secchi, privati dei semi
- 180 g di cipolle in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 500 g di carne trita di manzo
- 180 g di patate, pelate e a cubetti (1 cm)
- 160 g di carote, pelate a cubetti (1 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di origano secco
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
- 500 g di acqua
-
10
tostadas messicane (tortillas fritte)
lub 10 tortillas di mais - 10 cucchiaini di panna acida
-
200
g di formaggio fresco messicano (Panela) grattugiato
lub 200 g di mozzarella tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1517 kJ / 362 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo croccante con salsa di porri
30 Min
Patè di avocado
15 Min
Pollo speziato alle arachidi
50 dk
Brunch spagnolo (muffin, tortilla, salmorejo e pan all'aglio e pomodoro)
1sa 15 dk
Manzo stufato con chipotle
1sa
Polpette di Altamura con sugo di peperoni
1sa
Zuppa di noodles vegetariana alla vietnamita
1sa 20 dk
Gamberi alla guineana
25 Min
Salsa dip ai peperoni (vegan)
15 Min
Maiale in agrodolce
45 dk
Polpette speziate e noodles
1 Std. 10 Min
Pollo agrodolce con riso
40 Min