Pollo alle erbe con insalata di fagioli bianchi e pesto di rucola

Pollo alle erbe con insalata di fagioli bianchi e pesto di rucola

4.2 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

Cosce di pollo con salsa alle erbe
  • cosce di pollo con la pelle
    4
  • di sale
    1 cucchiaino
  • spicchi di aglio
    3
  • di peperoncino secco (opcjonalnie) frantumato
    ½ cucchiaino
  • limoni, preferibilmente biologici la scorza
    1 - 2
  • di olio di oliva
    30 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline
    5 g
  • di coriandolo fresco le foglioline
    10 g
  • di aceto di vino rosso
    10 g
  • di scalogno
    60 g
Insalata di fagioli bianchi e pesto di rucola
  • di mandorle a bastoncini
    30 g
  • di Parmigiano Reggiano
    25 g
  • di rucola
    100 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di succo di limone spremuto fresco
    20 g
  • di olio di oliva
    40 g
  • di fagioli bianchi giganti tipo corona in scatola, con il loro liquido
    800 g
    800 g di fagioli cannellini in scatola, con il loro liquido

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 712 kcal / 2981 kJ
Białko 55 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...