Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Besciamella
- 100 g di Provolone, a pezzi (3 cm)
- 50 g di burro a pezzi
- 500 g di latte
- 70 g di farina
- 2 tuorli d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Salsa di pomodori
- 2 spicchi di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco, senza semi
- 500 g di passata di pomodoro
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Spinaci
- 300 g di acqua
- 450 g di spinaci freschi
- 2 cipolle in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 10 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 200 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2 cm)
- 400 g di mozzarella, a pezzi
- 300 g di ricotta
- 300 g di pasta secca tipo lasagne (12-14 fogli)
- 1 mazzetto di basilico fresco le foglioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4519 kJ / 1080 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1h 20min
Pasta al forno vegan
1 godz.
Verdure in crosta di uova e formaggio
40min
Peperoni ripieni
1 godz. 5 min
Zucchine ripiene
1sa 10 dk
Fagottini di cavolfiore con insalata di cavolo rosso
45min
Insalata di riso, frittata e verdure
50 min
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30min
Verdurine in sfoglia
1 godz.
Lasagne asparagi e funghi
2 Std.
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50min
Lasagne alle verdure (vegan)
2 Std.