![Paccheri con sugo e ricotta di pecora Paccheri con sugo e ricotta di pecora](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/39EDAAAA-F4D6-4886-B99B-26F85D538DFF/Derivates/20F7B3D4-A097-48EB-BFC2-18F21C1B289F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm circa)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 mazzetti di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 500 g di pasta secca, tipo paccheri
- 180 g di ricotta di pecora fresca (o ricotta vaccina a piacere)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1638 kJ / 391 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 62.4 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 Min
Pasta feta e pomodorini
30min
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Spaghetti all'amatriciana
35 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Rigatoni affumicati
25min
Pasta al forno veloce
45 Min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1 Std.
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45 Min
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3h 55min