Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 4 cardamom pods, crushed
- 2 pieces orange zest, no white pith (4 cm strips)
- 40 g honey, plus extra to drizzle
- 3 eggs
- 15 g cornflour
- 4 fresh figs, cut into halves
- 1 tbsp caster sugar, to sprinkle
- 200 g pouring (whipping) cream
- 80 g soft nougat, cut into pieces (1 cm - see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1896.6 kJ / 451.6 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 139.6 mg
Alternatywne przepisy
Watermelon and salmon ceviche stack
25min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 godz.
Warm wasabi potato salad
30 min
Shichimi togarashi oysters
1h 10min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7h 30min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20min
Gin and tonic drizzle cake
1 godz.
Tuna nicoise salad (gut health)
1 godz. 15 min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9 Std. 50 Min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 min