Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 4 cardamom pods, crushed
- 2 pieces orange zest, no white pith (4 cm strips)
- 40 g honey, plus extra to drizzle
- 3 eggs
- 15 g cornflour
- 4 fresh figs, cut into halves
- 1 tbsp caster sugar, to sprinkle
- 200 g pouring (whipping) cream
- 80 g soft nougat, cut into pieces (1 cm - see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1896.6 kJ / 451.6 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 139.6 mg
Alternatywne przepisy
Fig and walnut ice cream
8hod. 40min
Quince paste
4h 10min
George Calombaris' Licorice Ice Cream with Blackberries
24hod. 25min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 Std. 30 Min
Figs with spiced custard and nougat cream
40 min
Plum paste
1h
Rhubarb and ginger crème brûlée
7hod. 30min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20 min
Seafood bisque
1h 10min
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24hod. 25min
Orange and cardamom granola clusters (Diabetes)
1 Std. 15 Min
Rich tomato relish
2 godz. 15 min