![Gwinganna nut and seed bread Gwinganna nut and seed bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b408f72e3f441f685bb13056ece42c19/Derivates/4f9c3496ae0457739085b535766ff897d16831cc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g flaxseeds
- 70 g mixed nuts, of choice
- 115 g quinoa flakes (see Tips)
- 70 g sunflower seeds
- 70 g pepitas
- 25 g psyllium husk
- 1 tsp sea salt
- 45 g macadamia oil
- 20 g raw honey
- 350 g warm water
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 619.9 kJ / 148.2 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 97.6 mg
Alternatywne przepisy
Celery leaf gremolata
5 min
Gwinganna mushroom pâté
20 min
Beetroot salad
10 min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49sa 5 dk
Seeded sheet crackers (Toddlers and beyond)
1h 30min
Gwinganna polenta with vegetables
1 godz. 10 min
Magnolia Kitchen brownies
1 godz. 10 min
Falafel crackers
40 min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
CADA (Fresh muesli)
10 min
Gwinganna pumpkin and seed porridge
25h 20 min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15 min