Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g butter, to brush, plus extra to grease
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ¼ - ½ fresh red chilli
- 130 g fresh baby spinach leaves
- 250 g cream cheese, cut into pieces
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 1 tsp sea salt
- 100 g pecan nuts, roasted
- 300 g fresh skinless, boneless salmon fillet, cut into pieces
- 12 sheets filo pastry, plus extra as needed
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2853.3 kJ / 679.3 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.4 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 896.1 mg
Alternatywne przepisy
German cinnamon stars (Zimtsterne)
1h 30min
Risoni with salmon and spinach
25 min
Flaky salmon pie with herb dressing
40min
Plaited pork pie
40min
Chicken involtini with sun-dried tomato pesto
50min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30min
Beef and coconut soup
30min
Beef, apricot and pine nut pastilla
1h 20 min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 Std. 50 Min
Smoked salmon slice
2u. 40min
Salmon en croute
50min
Fish pie
1h 15 min