Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 peperoncino secco (opcjonalnie)
- 70 g di porro a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di lattuga romana la striscioline (1 cm)
- 25 g di uvetta
- 2 ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1200 g di acqua
- 320 g di pasta integrale di farro
- 30 g di pinoli
- 20 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 59.4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con zucca e piselli
40min
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1h 5min
Risotto verde
30min
Trofie con verdure alle erbe
40min
Pappardelle ripiene di piselli
2sa 25 dk
Menù: Zuppa di miso; noodles; muffin al tè matcha (senza lattosio) (Bimby Friend)
1 godz. 45 min
Carbonara vegetariana
30min
Crocchette di melanzane agli anacardi e sesamo
40min
Pasta con salmone e spinaci
55min
Pappardelle spinaci e cipollotti
40min
Caserecce risottate asparagi e ricotta
35min
Conchiglioni agli spinaci
1h 15 min