![Pasta integrale di farro alla lattuga Pasta integrale di farro alla lattuga](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/515065E2-533F-42BB-ACA8-7518C8EBC78F/Derivates/DA203BAE-3195-4620-878D-536C6FAC636A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 peperoncino secco (opcjonalnie)
- 70 g di porro a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di lattuga romana la striscioline (1 cm)
- 25 g di uvetta
- 2 ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1200 g di acqua
- 320 g di pasta integrale di farro
- 30 g di pinoli
- 20 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 59.4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 min
Carbonara vegetariana
30 min
Fusilli ai legumi e verdure di primavera
40 min
Pasta al pesto di fagiolini
30 min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30 min
Trofie fave, asparagi e pancetta
40 min
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1sa 5 dk
Carbonara vegana
30 min
Penne aromatiche con pollo e asparagi
35 min
Risotto arancione con zucca e carota
35 min
Verdurine in insalata con formaggio di capra
35 min
Penne al sedano
30 min