Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 pomodoro secco sott'olio, sgocciolati
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di patate, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 300 g di acqua
- 450 g di ricciola a pezzi (2,5 cm circa)
- 100 g di vino bianco secco
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di farina tipo 00
- 1 cucchiaino colmo di capperi sotto sale, dissalati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1267 kJ / 303 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce spada al salmoriglio
5 min
Orata al cartoccio con zucca e frutta secca
40 Min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 Min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Orata al sale
40 Min
Pescatrice ai pomodorini
1h
Dentice agli agrumi
45 Min
Insalata di calamari
55 Min
Tagine di rana pescatrice
1 Std. 5 Min
Moscardini al limone
30 Min
Calamari alla napoletana
40 Min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 Min