Spezzatino di ricciola agli agrumi

Spezzatino di ricciola agli agrumi

3.9 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • spicchio di aglio
    1
  • pomodoro secco sott'olio sgocciolati
    1
  • limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di patate pelate e a pezzi (2 cm circa)
    450 g
  • di acqua
    300 g
  • di ricciola a pezzi (2,5 cm circa)
    450 g
  • di vino bianco secco
    100 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di farina tipo 00
    1 cucchiaio
  • di capperi sotto sale dissalati
    1 cucchiaino colmo

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 303 kcal / 1267 kJ
Białko 27.8 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 27.7 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...