![Spezzatino di ricciola agli agrumi Spezzatino di ricciola agli agrumi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/117c4ff2-73a9-48ea-aee8-39a4d53f775a/Derivates/3ea7f4059deaf39fce0f4cc223a2dfc358d815cd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 pomodoro secco sott'olio, sgocciolati
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di patate, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 300 g di acqua
- 450 g di ricciola a pezzi (2,5 cm circa)
- 100 g di vino bianco secco
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di farina tipo 00
- 1 cucchiaino colmo di capperi sotto sale, dissalati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1267 kJ / 303 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescatrice ai pomodorini
1sa
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 dk
Polpo agli agrumi
1sa
Dentice agli agrumi
45min
Passata di finocchi con ragù di calamari
1sa
Insalata di calamari
55 dk
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1sa
Moscardini al limone
30 dk
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1sa
Calamari alla napoletana
40min