Sos neapolitański

Sos neapolitański

4.8 352 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbki czosnku
    3
  • bazylii, świeżej tylko liście
    25 - 30 g
  • oliwy z oliwek
    80 g
  • koncentratu pomidorowego
    1 łyżka
  • pomidorów dojrzałych, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w ćwiartki
    1500 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • cukru (opcjonalnie)
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 132.7 kcal / 555 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 9.7 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 304.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...