Sos neapolitański
TM5 TM6

Sos neapolitański

4.7 (270 ocen)

Składniki

  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 25 - 30 g bazylii, świeżej, tylko liście
  • 80 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1500 g pomidorów, dojrzałych, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
542 kJ / 129 kcal
Białko
2.3 g
Węglowodany
9.8 g
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 102 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy