Sos neapolitański

Sos neapolitański

4.7 356 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 25 - 30 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 80 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1500 g pomidorów dojrzałych, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 132.7 kcal / 555 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 9.7 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 304.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...