Sos neapolitański
TM6 TM5

Sos neapolitański

4.8 (316 ocen)

Składniki

  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 25 - 30 g bazylii, świeżej, tylko liście
  • 80 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1500 g pomidorów, dojrzałych, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
555 kJ / 132.7 kcal
Białko
2.1 g
Węglowodany
9.7 g
Tłuszcz
10.4 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
2.7 g
Sód
304.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy