
Urządzenia i Akcesoria
Sos neapolitański
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku3
-
bazylii, świeżej tylko liście25 - 30 g
-
oliwy z oliwek80 g
-
koncentratu pomidorowego1 łyżka
-
pomidorów dojrzałych, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w ćwiartki1500 g
-
soli1 łyżeczka
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
132.7 kcal /
555 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
9.7 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
304.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska