Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
TM5 TM6

Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi

4.2 (170 ocen)

Składniki

  • masło, ilość do natłuszczenia formy
  • 60 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 320 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g oleju
  • 300 g cukru
  • 350 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 140 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 3 jajka
  • cukier puder, do oprószenia (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1491 kJ / 355 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
54.6 g
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy