Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 60 g orzechów włoskich, łuskanych
- 320 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 100 g oleju
- 300 g cukru
- 350 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 140 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 3 jajka
- cukier puder, do oprószenia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1491 kJ / 355 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 54.6 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Brownie z gruszkami
1h 15min
Ciasto ananasowe
55min
Kokosanka z owocami
1h 20min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 Std. 10 Min
Ciasto bananowe z czekoladą
1h 35min
Ciasto serowe (Tiropita)
1h 10min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1h 20min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10min
Prosty makowiec
13u. 15min
Szybki piernik
1h 30min