
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 porcji
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
orzechów włoskich, łuskanych60 g
-
gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki320 g
-
oleju100 g
-
cukru300 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy350 g
-
mleka skondensowanego, niesłodzonego140 g
-
proszku do pieczenia1 łyżka
-
cynamonu, mielonego1 łyżka
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
jajka3
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
355 kcal /
1491 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
54.6 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1 godz. 40 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2 godz.
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto ananasowe
55 min
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min