
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g grzybów, suszonych, mieszanych (np. borowików, podgrzybków)
- 500 g wody
Ciasto
- 120 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 30 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 300 g mąki pszennej
- 1 żółtko
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
Farsz
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 350 - 400 g kapusty kiszonej, świeżej
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 białko, roztrzepane, do posmarowania
- nasiona kminku, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 947.1 kJ / 226.4 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 400.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25u. 15min
Kutia
24 godz. 50 min
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2h 35min
Pie z kiszoną kapustą i mięsem
3h 10min
Świąteczny piernik
1sa 25 dk
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2h 30min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1h 30min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50min
Tort porowy
1h 30min
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3h 30 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1h 30min