Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
TM6 TM5

Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami

4.5 (220 ocen)

Składniki

  • 60 g grzybów, suszonych, mieszanych (np. borowików, podgrzybków)
  • 500 g wody

Ciasto

  • 120 g mleka, 3,2% tłuszczu
  • 30 g świeżych drożdży, pokruszonych
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 żółtko
  • 80 g masła, pokrojonego na kawałki

Farsz

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 350 - 400 g kapusty kiszonej, świeżej
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 białko, roztrzepane, do posmarowania
  • nasiona kminku, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
947.1 kJ / 226.4 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
26.5 g
Tłuszcz
11.6 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
2.9 g
Sód
400.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy