
Urządzenia i Akcesoria
Szarlotka w kokilkach
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia100 g
-
jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki200 g
-
rodzynek4 łyżki
-
brązowego cukru3 łyżki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
rumu (opcjonalnie)2 łyżki
-
mąki pszennej170 g
-
cukru pudru100 g
-
jajka2
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
laski wanilii tylko nasiona½
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
363.6 kcal /
1521.3 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
52.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Sód
80.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska