
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 200 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 4 łyżki rodzynek
- 3 łyżki brązowego cukru
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżki rumu (opcjonalnie)
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 100 g cukru pudru
- ½ laski wanilii, tylko nasiona
- 1 szczypta soli
- 2 jajka
- 170 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1521.3 kJ / 363.6 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 80.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowe słoiczki
40min
Pływające wyspy
45min
Budyń z quinoa, sos malinowy
2 Std.
Deser kokosowo-ananasowy
4h 25min
Serniczki pistacjowe z mango
2 godz. 30 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Mini ciasta marchewkowe z Varomy
50 min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35min
Gruszki w czerwonym winie
3h 10min
Deser z płynną białą czekoladą
3h
Serniczki z wiśniami
45min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min