
Urządzenia i Akcesoria
Szarlotka w kokilkach
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
200 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
4 łyżki rodzynek
-
3 łyżki brązowego cukru
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżki rumu (opcjonalnie)
-
170 g mąki pszennej
-
100 g cukru pudru
-
2 jajka
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
½ laski wanilii tylko nasiona
-
1 szczypta soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
363.6 kcal /
1521.3 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
52.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Sód
80.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Malinowy cobbler
1 godz. 15 min
Serniczki pistacjowe z mango
2 godz. 30 min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 godz. 30 min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 min
Ciasteczka z kajmakiem i solą
1 godz. 50 min
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5 godz. 30 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min