
Urządzenia i Akcesoria
Dżem z ciemnych winogron
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 słoiki
Składniki
-
1400 g ciemnych winogron
-
150 g czerwonego wina słodkiego np. Porto
-
150 g cukru trzcinowego
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
3 łyżki wody
-
1 łyżka agaru
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
419.9 kcal /
1757 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
0.7 g
Węglowodany
102.3 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
9.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem z winogron
30 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Sok z ciemnych winogron
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem z jabłek i winogron
45 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Dżem malinowy
40 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Powidła śliwkowe
2 godz.