Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g mleka
- 1 jajko
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 500 g mąki pszennej, plus ilość do oprószenia blatu
- ½ łyżeczki cukru
- 3 łyżki przyprawy za'atar (patrz wskazówka)
- 1 opakowanie suchych drożdży
- ½ - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 707.9 kJ / 169.1 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Otrębowe bułki z oregano
1 Std. 30 Min
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1 Std.
Bułki z kminkiem
30 Min
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2 Std.
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 Std. 55 Min
Irlandzki chleb na sodzie
45 Min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 Std. 20 Min
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 Std. 10 Min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 Std.
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 Std. 30 Min
Czeskie knedle na parze
1 Std. 15 Min