![Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/77861B00-AE3D-49A2-AAC0-ED35ABFF0383/Derivates/CDE1418D-71A6-4344-B53F-776F07582E33.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Jakobsmuscheln, frisch und in der Schale
- 75 g weißer Portwein
- 75 g Wermut, trocken (z.B. Noilly Prat)
- 75 g Weißwein (z.B. Riesling, trocken)
- 1 Schalotte
- 110 g Butter, in Stücken
- 300 g Maronen, gegart, geschält, (Vakuum verpackt)
- 500 g Geflügelfond, hell
- 200 g Sahne
- 2 EL Rapsöl
- ½ TL Kaffee, gemahlen
- ½ TL Salz
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1625 kJ / 388 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maronisuppe mit Pilztascherl
40min
Maronencremesuppe
30 dk
Bouillabaisse
1sa
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2 Std. 20 Min
Kalbs-Involtini mit Apfel-Kürbispüree
2 Std.
Sauce Béarnaise
40min
Vitello Tonnato
48h
Cappuccino von Waldpilzen mit Serrano-Chips
25 dk
Maronisuppe mit Nuss-Fisch
35min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40min
Zweierlei vom Lamm mit Möhren-Ingwer-Püree und Rotwein-Jus
5 Std. 15 Min
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9h