
Urządzenia i Akcesoria
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Jakobsmuscheln frisch und in der Schale6
-
weißer Portwein75 g
-
Wermut, trocken (z.B. Noilly Prat)75 g
-
Weißwein (z.B. Riesling, trocken)75 g
-
Schalotte1
-
Butter in Stücken110 g
-
Maronen, gegart, geschält (Vakuum verpackt)300 g
-
Geflügelfond hell500 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Rapsöl2 EL
-
Kaffee, gemahlen½ TL
-
Salz½ TL
-
weißer Pfeffer, gemahlen¼ TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
388 kcal /
1625 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Nils Henkel
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy