Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Jakobsmuscheln, frisch und in der Schale
- 75 g weißer Portwein
- 75 g Wermut, trocken (z.B. Noilly Prat)
- 75 g Weißwein (z.B. Riesling, trocken)
- 1 Schalotte
- 110 g Butter, in Stücken
- 300 g Maronen, gegart, geschält, (Vakuum verpackt)
- 500 g Geflügelfond, hell
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 EL Rapsöl
- ½ TL Kaffee, gemahlen
- ½ TL Salz
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1625 kJ / 388 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maronisuppe mit Pilztascherl
40 min.
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2h 20min
Maronencremesuppe
30min
Skrei mit Muschelragout
1h 45 min.
Vitello Tonnato
48h
Erbsen-Minz-Püree
25 min.
Maronisuppe mit Nuss-Fisch
35min
Weiße Tomatensuppe
40 min.
Zweierlei vom Lamm mit Möhren-Ingwer-Püree und Rotwein-Jus
5 godz. 15 min
Maronenrisotto
30min
Trüffelrisotto
45 min.
Maronencremesuppe
1h 30 min.