Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund glatte Petersilie, ohne Stiele
- 3 Schalotten
- 5 - 8 Knoblauchzehen
- 1 EL Oregano, getrocknet
- 1 TL Chiliflocken, getrocknet
- 60 g Rotweinessig
-
125
g Rapsöl
lub 125 g Sonnenblumenöl - 1 gestr. TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 623 kJ / 149 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Vitello Tonnato
48h
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20min
Tapenade
5 Min
Sirloin Steak mit Heurigen und Chimichurri
50 min
Safran-Aioli
40min
Koriander-Mayonnaise
10min
Mojo für Meeresfrüchte
10min
Zitrus-Aioli
10min
Teriyaki-Sauce (selbst gemacht)
15min
Rote Mojo Sauce
10min
Salsa (scharf)
15min
Salsa Roja
20min