Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Fleischtomaten, halbiert, Strunk entfernt
- 500 g Strauchtomaten, halbiert, Strunk entfernt
- 50 g Weißbrot
- 30 g Sherryessig
- 60 g Olivenöl, etwas mehr zum Garnieren
- 200 g rote Paprika, in Stücken
- 1 Gurke, geschält, in Stücken (ca. 400 g)
- 1 Zwiebel, halbiert (ca. 60 g)
- 2 Knoblauchzehen
- 1 - 1 ½ EL grobes Salz, nach Geschmack
- 1 EL brauner Zucker
- frische Basilikumblätter, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 822 kJ / 196 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalte Erbsen-Basilikum-Suppe
35 min
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4h 30min
Wassermelonen- Gazpacho
1h 30 min
Erdbeer-Gazpacho
40 min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1h 20min
Sweet Hot Gazpacho
25 Min
Gazpacho | Petersilie | Burrata
1 godz. 50 min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30 Min
Tapenade
5 Min
Gazpacho
20 Min
Tortilla mit Oliven-Tapenade
35 min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 min