Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gazpacho
- 1000 g Fleischparadeiser, geviertelt
- 500 g rote Paprika, in Stücken
- 150 g Gurke, geschält, in Stücken
- 100 g Sandwichtoast, entrindet, in Stücken
- 80 g natives Olivenöl extra
- 20 g Weißweinessig
- 3 ½ TL Meersalz
- ½ EL Sambal Oelek
- 2 Knoblauchzehen
Petersilienöl
- 100 g frische Petersilie, Blättchen und Stängel in Stücken
- 200 g Rapsöl
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- ¼ TL Meersalz
Fertigstellung
- 12 reife Paradeiser, gemischte Raritäten (z.B. Green Zebra, Banana Legs, Purple Brown, Ochsenherz)
- 3 EL Tomatendressing, selbstgemacht (siehe Tipp)
- 200 - 300 g Burrata (Abtropfgewicht, siehe Tipp)
- Pfeffer, frisch gemahlen, zur Dekoration
- 1 - 1 ½ TL Fleur de Sel, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2954 kJ / 706 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1970 mg
Alternatywne przepisy
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min.
Bouillabaisse
1h
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4 Std. 30 Min
Wassermelonen- Gazpacho
1h 30 min.
Tomatendressing | Portwein | Apfel
5h 30 min
Vitello Tonnato
48h
Gurkenkaltschale mit Avocado
1h 20min
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20 min.
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30min
Tortilla mit Oliven-Tapenade
35min
Gazpacho Andalusia
40 min.
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 min.