Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup

Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup

4.9 75 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Pecannüsse
    100 g
  • Ahornsirup
    150 g
  • Wasser
    6 EL
  • Muscovado-Zucker hell
    50 g
  • Orangensaft
    2 EL
  • Eigelb
    4
  • Salz
    1 Prise
  • Wasser, eiskalt zum Abkühlen
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    330 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 672 kcal / 2816 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 52 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...