Sauce Rouille

Sauce Rouille

4.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
750 g

Składniki

  • Rapsöl
    100 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Schalotten halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehen
    5
  • Öl
    30 g
  • Paprika edelsüß
    2 TL
  • rote Spitzpaprika entkernt, in Ringen (3 cm)
    150 g
  • Kartoffeln, vorwiegend festkochend in Stücken (3 cm)
    120 g
  • Wasser
    150 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Senf, mittelscharf
    1 geh. TL
  • Piment d'Espelette
    1 TL
  • Safranfäden (1 Dose)
    1 g
  • Eigelb
    1

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 225 kcal / 941 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 482 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...