Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Rapsöl
- 30 g Olivenöl
- 80 g Schalotten, halbiert
- 5 Knoblauchzehen
- 30 g Öl
- 2 TL Paprika edelsüß
- 150 g rote Spitzpaprika, entkernt, in Ringen (3 cm)
- 120 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in Stücken (3 cm)
- 150 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 1 geh. TL Senf, mittelscharf
- 1 TL Piment d'Espelette
- 1 g Safranfäden (1 Dose)
- 1 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 482 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gedämpfte Muscheln mit Porree und Kokos-Sauce
45 min
Vitello tonnato
25 Std. 30 Min
Bitterballen
3u. 45min
Sauce Béarnaise
40min
Bouillabaisse
1h
Estragon-Aioli ohne Ei
10min
Gin-Tonic-Lachs
24h
Gratinierte Jakobsmuscheln
25 min
Kerbel-Cappucchino
35 min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40min
Würzige Kürbissuppe
1h
Zwiebel-Vinaigrette für Artischocken
5 min