Urządzenia i Akcesoria
Dressing jogurtowo-pomarańczowy z makiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
350 g
Składniki
-
½ pomarańczy (ok. 50 g), obranej, pokrojonej na kawałki, bez białych błonek
-
200 g jogurtu greckiego
-
50 g oleju słonecznikowego
-
2 łyżeczki musztardy
-
1 ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki miodu
-
½ łyżeczki maku
-
1 szczypta soli morskiej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
87.8 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
801.2 kJ /
191.5 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRESSINGI SAŁATKOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos salvitxada
1 godz. 25 min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 min
Dressing borówkowo-balsamiczny
5 min
Malinowy winegret
72 godz.
Dressing limonkowo-miętowy
10 min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Sos amatriciana
50 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Pikantny sos pomidorowy
30 min
Sos jogurtowy
5 min