Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de lardons fumés
- 100 g d'oseille
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 œufs
- 400 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 885.8 kJ / 214 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Œufs cocotte à la fondue de poireau
40min
Œufs cocotte à l'estragon, bacon et noisettes
25min
Pain de saumon, cœur saint-jacques, crème à l'aneth
2h 45 min
Œufs cocotte aux cèpes
35min
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45min
Salade de pâtes aux coques
45min
Harengs marinés, pommes à l'huile
12hod.
Œuf poché sauce meurette
1h
Filet mignon séché aux herbes de Provence
480h 20min
Saint-jacques à la crème sur lit de poireaux
30min
Œufs cocote à l'oseille
40min
Crème à tartiner fromage frais-radis
5min