Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano
- 4 uova
- 1 cucchiaio di pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 cuori di carciofo a pezzi, precedentemente ammollati in acqua e limone
- 400 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 824 kJ / 197 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata zucchine, carote e cicoria
50 Min
Carciofi trifolati
30 Min
Frittata con verdure
35 Min
Frittata di bietole, patate e cipolla
55min
Piselli al naturale
1h 40min
Frittata di asparagi e frutta secca
1 Std.
Carpaccio di melanzane
45 Min
Fettine di pollo con olive e pistacchi
45 Min
Frittata di asparagi selvatici
55min
Frittata con carciofi e piselli (senza uova)
1小时 20 分钟
Insalata di cardi alle erbe e pinoli
40 Min
Peperoni marinati
55min