![Frittata con carciofi Frittata con carciofi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3268f0d5-f76f-47ae-aa8c-c53ca05e39df/Derivates/da37f89e-19bb-4fd6-9f09-25a9a8656e4b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 4 uova
- 1 cucchiaio di pangrattato
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ spicchio di aglio
- 3 cuori di carciofo a pezzi, precedentemente ammollati in acqua e limone
- 400 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 824 kJ / 197 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce spada agrumato
35 Min
Carciofi romani gratinati
45 Min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55 dk
Carciofi trifolati
30min
Sardine al cartoccio con insalata di fagiolini
1 Std.
Salmone e carciofi al Varoma
55 dk
Carciofi alla romana
50 Min
Contorno di peperoni al vapore
40 Min
Merluzzo e cavolfiore in salsa verde
40 Min
Alici ripiene al Varoma
50 Min
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40 Min