![Polpettoni di peperoni Polpettoni di peperoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ad11ad4f-b47f-42b2-b8c3-e740ed1c03be/Derivates/00e0e674-6736-4e8b-bf01-0f4e00ab4a1c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pangrattato
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 400 g di peperoni gialli, pulito e a tocchetti (2-3 cm)
- 400 g di peperoni rossi, pulito e a tocchetti (2-3 cm)
- 700 g di carne trita di manzo
- 1 uovo
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 80 g di cipolla a pezzi
- 200 g di vino bianco
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 40.7 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35 min
Polpette al sugo
45 min
Polpette alla noce moscata e salsa alla cannella
50 min
Polpettone in crosta
1 Std. 10 Min
Polpettone allo speck con pere
1 godz.
Piccoli polpettoni in crosta
1 Std. 10 Min
Bocconcini di pollo al latte e formaggio
30 min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1 godz.
Bocconcini di pollo in salsa di peperoni
1 godz.
Polpettone classico
1 godz. 15 min
Polpettone ricotta e tonno
45 min
Polpettone con crema di peperoni
55 min