Cauliflower and sweet potato lasagne

Cauliflower and sweet potato lasagne

3.8 104 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 portions

Składniki

  • water
    500 g
  • cauliflower cut into bite-size florets
    400 g
  • sweet potato peeled and cut into thin slices (5 mm)
    400 g
  • brown onion (approx. 120 g), cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • salted butter
    40 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • full cream milk
    200 g
  • ground black pepper plus extra to season
    2 pinches
  • ground nutmeg
    2 pinches
  • egg yolks
    2
  • fresh lasagne sheets
    375 g
  • fresh baby spinach leaves
    50 - 70 g
  • fresh basil leaves only, finely sliced, plus extra to serve (optional)
    3 - 4 sprigs
  • roasted red capsicum rinsed and drained, torn into pieces
    300 - 330 g
  • feta cheese crumbled
    100 g
  • paprika
    1 - 2 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 424.2 mg
Białko 15.9 g
Kalorie 1806.8 kJ / 301 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 47.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...