Urządzenia i Akcesoria
Fresh tomato tart
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting250 g
-
unsalted butter chilled and cut into pieces (see Tips)180 g
-
water40 g
-
lemon juice1 tbsp
-
salt2 pinches
-
egg yolk1
Filling
-
garlic clove1
-
spring onions/shallots trimmed and cut into pieces3
-
fresh chives cut into pieces5 sprigs
-
smooth ricotta cheese250 g
-
sour cream40 g
-
eggs 1 lightly beaten, to glaze2
-
ground black pepper plus extra to season2 pinches
-
sea salt plus extra to season½ tsp
-
cherry tomatoes cut into halves (see Tips)200 g
-
rocket for garnishing
-
pine nuts to serve (optional)
-
vincotto (vino cotto) to serve (see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
350 mg
Białko
13.3 g
Kalorie
2171.9 kJ /
517.1 kcal
Tłuszcz
35.9 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
21.8 g
Węglowodany
34.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lentil moussaka
3 godz. 30 min
Filo spinach slice
55 min
Family chicken galette
1 godz. 55 min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 godz. 30 min
Vegetarian sausage rolls
40 min
Spinach and feta galette
1 godz. 50 min
Pumpkin tart
2 godz. 15 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1 godz. 20 min
Salmon filo spiral
1 godz. 10 min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Beetroot, feta and spinach quiche
1 godz. 40 min
Three cheese spinach scrolls
2 godz. 15 min