Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 180 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (see Tips)
- 40 g water
- 1 tbsp lemon juice
- 2 pinches salt
- 1 egg yolk
Filling
- 1 garlic clove
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 5 sprigs fresh chives, cut into pieces
- 250 g smooth ricotta cheese
- 40 g sour cream
- 2 eggs, 1 lightly beaten, to glaze
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- 200 g cherry tomatoes, cut into halves (see Tips)
- rocket, for garnishing
- pine nuts, to serve (optional)
- vincotto (vino cotto), to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2171.9 kJ / 517.1 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 35.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 350 mg
Alternatywne przepisy
Mediterranean pasta salad
50min
Leek and cheddar pudding
1h 20min
Filo spinach slice
55min
Courgette strudel
1h 20min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 Std. 25 Min
Spinach and artichoke penne
1h 5min
Roasted vegetables with horseradish cream
40min
Broccoli mustard pasties
1h 55 min
Leek and ham tart
1h 55 min
Brunch bread
1h 15min
Spinach and feta galette
1h 50 min.