Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Falafels
- 160 g dried chickpeas
- 300 g water, for soaking
- 2 tsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 5 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh coriander, stalks and leaves only
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp paprika
- 1 tsp baking powder
Eggless mayonnaise
- 225 g grapeseed oil
- 85 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 2 tsp lemon juice
Zucchini tortilla
- oil, for greasing
- 120 g carrots, cut into pieces (3-4 cm)
- 650 g zucchini, cut into pieces (3-4 cm)
- 1 egg
- 2 tbsp plain flour
- 2 tsp taco seasoning (see Tips)
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
Assembly
- oil, for frying
- 100 g rocket
- ½ raw beetroot, peeled and cut into matchsticks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3159 kJ / 752 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 68.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 1616.5 mg
Alternatywne przepisy
Hearty lentil chilli
50min
Cauliflower buffalo bites
35min
Mixed mushroom burgers
50min
Pea and garden mint fritters
25 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Breakfast sausages
1h 5min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30 min
Falafel with beetroot hommus
20 min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min