![Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B9F6156D-9E1E-447F-856F-6BDDD0A092CE/Derivates/F678A290-8BF9-49A7-B67F-50220E9CE971.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g mixed nuts (e.g. almonds, walnuts)
- 30 g extra virgin olive oil
- 50 g brown onion, cut into halves
- 1300 g ripe tomato (5-6 cm) (see Tip)
- 100 g fresh mushrooms (e.g. button, oyster)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
-
10 - 12
leaves fresh mint
lub 1 tsp dried mint - 4 - 5 sprigs fresh parsley, leaves only, plus extra to garnish
- 75 g long grain white rice
- 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1644 kJ / 392 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 9.2 g
Alternatywne przepisy
Cabbage rolls
1 Std. 50 Min
Mushroom-stuffed mushrooms
50 Min
Mashed pea and corn slice
40 Min
Savoury stuffed pumpkin
1 godz. 25 min
Spring greens with grapefruit
30 Min
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1 godz. 55 min
Eggplant cannelloni
1 godz. 35 min
Roasted eggplant
1 godz. 35 min
Eggplant involtini with risotto
1 godz. 55 min
Ratatouille
40 Min
Fish and mixed vegetable parcels
1 Std. 15 Min
Beetroot, feta and spinach quiche
1 Std. 40 Min