![Pumpkin, carrot and herb bread Pumpkin, carrot and herb bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5B8EBB2C-EEEA-4491-8E5D-3D573A49C37A/Derivates/5A34AFAD-ECD0-4725-9A1D-F0A4D0A6384D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g grapeseed oil, plus extra for greasing
- 150 g raw almonds
- 1 tbsp flaxseeds (linseeds)
- 1 tbsp chia seeds
- 1 sprig fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 40 g coconut flour
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp dried onion flakes
- 1 tsp dried mixed herbs
- 30 g raw cashew nuts
- 100 g carrot, cut into quarters
- 100 g butternut pumpkin, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 4 eggs
- 1 tsp apple cider vinegar
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1505.6 kJ / 358.4 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 218.9 mg
Alternatywne przepisy
Chia coconut bread
2 Std. 40 Min
Fennel, date and nut bread
1 Std. 15 Min
Fig and walnut bread
3h 20min
Paleo sandwich bread
1h 30min
Nut and seed butter
10p
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Pumpkin and turmeric loaf
1 Std. 50 Min
Zucchini banana loaf
1h 45min
Buckwheat bread
2 Std. 5 Min
Banana, walnut and date loaf
55 min
Seed and nut bread
1h 30min
Healthy banana bread
1 Std. 15 Min