Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 80 g buckwheat groats, soaked overnight
- 1 - 2 garlic cloves, to taste (see Tips)
- 70 g red onion
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 90 g carrot, cut into quarters
- 1 celery stalk, cut into quarters
- 50 g walnuts
- 1 tbsp ground coriander
- 1 tbsp Bragg's® liquid aminos (see Tips)
- 1 pinch sea salt
Filling
- 3 fresh portobello mushrooms, cut into slices
- 2 tbsp tamari
- 3 tbsp extra virgin olive oil
- 1 - 2 garlic cloves, to taste (see Tips)
- 100 g raw cashew nuts
- 80 g pine nuts
- 30 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 pinch sea salt
- 50 g fresh baby spinach leaves
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 100 g rocket, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1244.3 kJ / 296.3 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 531.1 mg
Alternatywne przepisy
Savoury tofu quiche
1j 30 menit
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40 min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1j 30 menit
Roasted eggplant
1 godz. 35 min
Pumpkin and tempeh bobotie
1 godz. 5 min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1j
Gluten free Mediterranean bread
1 godz. 35 min
Lentil and mint salad
3h 55min
Eggplant with burghul
55 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Coriander pesto pizza
1j 30 menit
Hearty gluten free vegetarian lasagne
3u. 5min