Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 20 g Erdnussöl und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Wasser
- 1 TL Zucker
-
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 400 g Weizenmehl Type 550
- 1 geh. TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 30 g natives Olivenöl
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g stückige Tomaten, frisch oder aus der Dose
- 3 - 4 Blätter Basilikum, leicht zerpflückt
- 1 Prise Salz
- 600 g Meeresfrüchte, TK, aufgetaut und gut abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3192 kJ / 763 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 108 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Schollenfiletröllchen mit Bärlauch-Lachs-Füllung
1 godz.
Meeresfrüchte-Cocktail
10min
Paprika in Essig-Öl-Marinade
1h 10min
Pizza Vier Jahreszeiten
1h 30min
Penne mit Muscheln
1h 5min
Pizza mit Lachs
1h 30min
Muscheln und Wolfsbarsch
1 godz.
Fischfilet im Basilikumteig
1 godz.
Pizza Capricciosa
1óra 40p
Pizza Greco
1 godz. 20 min
Muscheln mit Tomatensauce
40 Min
Pizza mit Schinken und Pilzen
1h 45min