Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
600
g Rehfleisch, ohne Haut und Sehnen
lub 300 g Hirschfleisch, ohne Haut und Sehnen - 400 g Schweineleber
- 400 g fetter Speck
- 2 Brötchen, altbacken
- 250 g Milch
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 - 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Eier
- 15 - 20 g Cognac
- 3 TL Salz
- 2 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Majoran
- ¼ TL Salbei
- ¼ TL Thymian
- 1 Msp. Piment
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 688 kJ / 164 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schweinefilet mit Senfsauce
50 Min
Sattmacher-Pizza
1 Std.
Schinkenbraten mit Süß-Saurer-Sauce
1小时 20 分钟
Gefüllter Schweinenacken mit Sauerkraut und Kartoffeln
3 Std. 30 Min
Rotkohl-Slaw mit Pistazien
30 Min
Rindergulasch mit Starkbier
1h 15min
Senfgulasch mit Porree
2h
Rinderrouladen mit Zwiebel-Pflaumen-Füllung
2 godz. 30 min
Kartoffelauflauf
1h 15min
Steaksauce
25min
Gulasch Stroganoff
1h 10min
Wildschweingulasch mit Nudeln
2h