Urządzenia i Akcesoria
Weganella-wegańska mozarella
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
20 g nasion babki jajowatej
-
400 g wody do namoczenia łupin babki jajowatej
-
100 g orzechów nerkowca niesolonych, nieprażonych
-
300 g wody do namoczenia orzechów
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
246.5 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
645.8 kJ /
154.3 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój sojowy
12 Std. 30 Min
Wegańskie masło z aquafabą
2 Std. 25 Min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 Std. 55 Min
Veganisu z espresso i migdałami
6 Std.
Wegański parmezan
25 Min
Wegański ser
6 Std. 40 Min
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 Std. 40 Min
Wegański szarpaniec
7 Std. 10 Min
Wegański sos boloński
40 Min
Wegański majonez
15 Min
Burger wegański
3 Std. 55 Min
Wegańskie naleśniki
50 Min