![Weganella-wegańska mozarella Weganella-wegańska mozarella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B50B7139-7D46-422A-BE90-7F9C2E6F6CF7/Derivates/136034B3-EF34-48E3-A951-8B65430BE70F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g nasion babki jajowatej
- 400 g wody, do namoczenia łupin babki jajowatej
- 100 g orzechów nerkowca, niesolonych, nieprażonych
- 300 g wody, do namoczenia orzechów
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 645.8 kJ / 154.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 246.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegański ser
6 Std. 40 Min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 Std. 40 Min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8u. 30min
Veganisu z espresso i migdałami
6h
Wegański majonez
15min
Wegański parmezan
25 Min
Śmietanka z orzechów nerkowca
6h
Burger wegański
3小时 55 分钟
Wegański szarpaniec
7 Std. 10 Min
Wegańskie "mięso"
1 Std. 15 Min
Wegańskie naleśniki
50min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 Min