Urządzenia i Akcesoria
Weganella-wegańska mozarella
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
20 g nasion babki jajowatej
-
400 g wody do namoczenia łupin babki jajowatej
-
100 g orzechów nerkowca niesolonych, nieprażonych
-
300 g wody do namoczenia orzechów
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
246.5 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
645.8 kJ /
154.3 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety sojowe
40 min
Napój sojowy
12 godz. 30 min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 godz. 30 min
Wegańskie „masło”
2 godz.
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 godz. 40 min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 godz. 10 min
Wegański parmezan
25 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Wegański majonez
15 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Wegańskie naleśniki
50 min