Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g nasion babki jajowatej
- 400 g wody, do namoczenia łupin babki jajowatej
- 100 g orzechów nerkowca, niesolonych, nieprażonych
- 300 g wody, do namoczenia orzechów
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 645.8 kJ / 154.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 246.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sernik z tofu (tofurnik)
4sa 40 dk
Śmietanka z orzechów nerkowca
6 Std.
Pączki wegańskie z batatem
2h 40min
Wegański parmezan
25min
Wegański ser
6h 40min
Tofurnik z mango i limonką
3j 40 menit
Veganisu z espresso i migdałami
6 Std.
Koncentrat bulionu wegańskiego
20min
Wegańskie naleśniki
50min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Wegański majonez
15 Min
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
55 min