
Urządzenia i Akcesoria
Weganella-wegańska mozarella
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
20 g nasion babki jajowatej
-
400 g wody do namoczenia łupin babki jajowatej
-
100 g orzechów nerkowca niesolonych, nieprażonych
-
300 g wody do namoczenia orzechów
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
154.3 kcal /
645.8 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
11.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
246.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POTRAWY WEGAŃSKIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Wegański majonez
15 min
Napój sojowy
12 godz. 30 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8 godz. 30 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Wegański parmezan
25 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 godz. 10 min
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min