Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgendatschi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 Stücke
Składniki
-
Milch150 g
-
Hefe (30 g)¾ Würfel
-
Zucker100 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen400 g
-
Salz1 Prise
-
Butter weich, in Stücken70 g
-
Ei1
-
Pflaumen entsteint1000 g
-
brauner Zucker1 - 2 EL
-
Zimt1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
655 kJ /
156 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 Std. 25 Min
Rohrnudeln mit Pflaumen
1 Std. 50 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 Std. 20 Min
Osterlamm
1 Std. 10 Min
Zwetschgendatschi
1 Std. 20 Min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Zwetschgen-Datschi
2 Std. 30 Min
Quarkstollen
1 Std. 10 Min
Rotweingugelhupf
1 Std. 40 Min
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Rohrnudeln
1 Std. 50 Min