Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgendatschi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 Stücke
Składniki
-
Milch150 g
-
Hefe (30 g)¾ Würfel
-
Zucker100 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen400 g
-
Salz1 Prise
-
Butter weich, in Stücken70 g
-
Ei1
-
Pflaumen entsteint1000 g
-
brauner Zucker1 - 2 EL
-
Zimt1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
655 kJ /
156 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Osterlamm
1 godz. 10 min
Zwetschgendatschi
1 godz. 20 min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 godz.
Zwetschgen-Datschi
2 godz. 30 min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 godz. 25 min
Tortenboden
45 min
Rotweingugelhupf
1 godz. 40 min
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 godz.
Eierlikör-Mandel-Torte
4 godz.
Glühweinkuchen
1 godz. 10 min