Urządzenia i Akcesoria
Elisenlebkuchen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz.
30 Stück
Składniki
-
Orangeat60 g
-
Zitronat60 g
-
Mandeln, ganz380 g
-
Eier3
-
Honig z.B. Akazienhonig180 g
-
geriebene Zitronenschale2 TL
-
Zimt2 TL
-
Nelken, gemahlen2 Msp.
-
Backpulver½ TL
-
Oblaten (Ø 7 cm)30
-
Kuvertüre in Stücken200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
669 kJ /
160 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alle Jahre wieder...
15 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Nougatstangen
2 godz.
Elisenlebkuchen
2 godz. 30 min
Datteltaler
1 godz.
Zwetschgen-Datschi
2 godz. 30 min
Gewürz-Florentiner
1 godz. 30 min
Quarkstollen
1 godz. 10 min
Aprikosen-Lebkuchen
1 godz. 30 min
Nougatknöpfe
2 godz. 30 min
Schokoladen-Lebkuchen
9 godz. 45 min
Christstollen, klassisch
4 godz.
Terrassenplätzchen
1 godz. 20 min
Linzer Plätzchen
4 godz.