Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quark-Öl-Teig
- 40 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 2 gestr. TL Backpulver
- 90 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 90 g Quark
- 1 Ei
Belag
- 1 Glas Stachelbeeren (680 g), abgetropft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 688 kJ / 164 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Quark-Öl-Grundteig
5 min
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 Std. 40 Min
Gedeckter Quittenkuchen
3 godz. 30 min
Zwetschgendatschi
1h 15min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 godz. 25 min
Rührkuchen mit Obst
1 Std.
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30 min
Bunter Retro-Obstboden
10 godz.
Tortenboden
45min
Apfelkuchen satt
1 godz. 30 min