Urządzenia i Akcesoria
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 Stücke
Składniki
Quark-Öl-Teig
-
Öl und etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Mehl200 g
-
Backpulver2 gestr. TL
-
Zucker90 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Quark90 g
-
Ei1
Belag
-
Stachelbeeren (680 g), abgetropft1 Glas
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
688 kJ /
164 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2h
Bunter Retro-Obstboden
10h
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3h
Rührkuchen mit Obst
1h
Königskuchen
9h 30min
Tortenboden
45min
Quarkstollen
1h 10min
Pflaumen-Quark-Stollen
12h
Apfelkuchen satt
1h 30min