Urządzenia i Akcesoria
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 Stücke
Składniki
Quark-Öl-Teig
-
Öl und etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Mehl200 g
-
Backpulver2 gestr. TL
-
Zucker90 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Quark90 g
-
Ei1
Belag
-
Stachelbeeren (680 g), abgetropft1 Glas
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
688 kJ /
164 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Bunter Retro-Obstboden
10 godz.
Quark-Öl-Grundteig
5 min
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Streusel
5 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Rührkuchen mit Obst
1 godz.
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 godz. 25 min
Quarkstollen
1 godz. 10 min
Tortenboden
45 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Rührkuchen
1 godz. 10 min