Zwetschgen-Datschi

Zwetschgen-Datschi

4.7 466 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 Stücke

Składniki

  • Zucker
    160 g
Hefeteig
  • Milch
    200 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Mehl
    400 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 Prise
  • Butter kalt, in Stücken
    80 g
Streusel
  • Marzipan-Rohmasse in Stücken
    175 g
  • Mehl
    200 g
  • Zimt
    ½ TL
  • Salz
    1 Prise
  • Butter kalt, in Stücken
    150 g
  • Butter zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
  • Zwetschgen
    1250 g
  • Mehl zum Bemehlen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 1106 kJ / 264 kcal
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...