Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Datschi
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 Stücke
Składniki
-
Zucker160 g
Hefeteig
-
Milch200 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Mehl400 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
-
Butter kalt, in Stücken80 g
Streusel
-
Marzipan-Rohmasse in Stücken175 g
-
Mehl200 g
-
Zimt½ TL
-
Salz1 Prise
-
Butter kalt, in Stücken150 g
-
Butter zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
-
Zwetschgen1250 g
-
Mehl zum Bemehlen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1106 kJ /
264 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 50 min
Osterlamm
1 godz. 10 min
Elisenlebkuchen
5 godz.
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 godz. 30 min
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Zwetschgendatschi
1 godz. 15 min
Rohrnudeln mit Pflaumen
1 godz. 50 min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 godz.
Linzer Plätzchen
4 godz.
Eierlikör-Mandel-Torte
4 godz.