Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Käsekuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Ei1
-
Mehl250 g
-
Backpulver2 TL
Füllung
-
Eier3
-
Vanillepuddingpulver2 Pck.
-
Zucker210 g
-
Frischkäse200 g
-
Quark, 20% Fett500 g
-
Rhabarber in Stücken (1 cm)250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
12 g
Kalorie
1658 kJ /
396 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4 godz. 15 min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 godz. 20 min
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 godz. 45 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min