Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- 250 g Mehl
- 2 TL Backpulver
Füllung
- 3 Eier
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 210 g Zucker
- 200 g Frischkäse
- 500 g Quark, 20% Fett
- 250 g Rhabarber, in Stücken (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1658 kJ / 396 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 godz. 40 min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 Std.
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4óra 15p
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 Std. 10 Min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min