Grießschnitten mit Rhabarberkompott

Grießschnitten mit Rhabarberkompott

4.3 372 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Portionen

Składniki

Rhabarberkompott:
  • Wasser
    250 g
  • Speisestärke (15 g)
    1 EL
  • Vanillezucker, selbst gemacht (15 g)
    1 EL
  • Zucker
    90 g
  • Rhabarber geschält, in Stücken (1 cm)
    800 g
Grießschnitten:
  • Milch
    680 g
  • Weichweizengrieß
    160 g
  • Zucker
    30 g
  • Salz
    1 Prise
  • Ei
    1
  • Butter zum Braten
    70 g
  • Zimt-Zucker-Mischung zum Bestreuen
    40 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6.3 g
Kalorie 1277 kJ / 305 kcal
Tłuszcz 11.4 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 42.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...