Urządzenia i Akcesoria
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Portionen
Składniki
Rhabarberkompott:
-
Wasser250 g
-
Speisestärke (15 g)1 EL
-
Vanillezucker, selbst gemacht (15 g)1 EL
-
Zucker90 g
-
Rhabarber geschält, in Stücken (1 cm)800 g
Grießschnitten:
-
Milch680 g
-
Weichweizengrieß160 g
-
Zucker30 g
-
Salz1 Prise
-
Ei1
-
Butter zum Braten70 g
-
Zimt-Zucker-Mischung zum Bestreuen40 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6.3 g
Kalorie
1277 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
42.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zwetschgenkompott mit Mohn-Milchreis
1 Std. 15 Min
Polenta-Flammeri mit Zwetschgenröster
10 Std.
Johannisbeergelee
25 Min
Pflaumenkompott
20 Min
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2 Std.
Rote Grütze
30 Min
Apfelmus
20 Min
Rhabarberschmarrn
30 Min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50 Min
Rhabarber-Ingwer-Kompott
2 Std.
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30 Min
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3 Std. 40 Min