Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- Butter zum Einfetten
- 6 Eier, getrennt
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 200 g Mandeln
- 60 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Backpulver
-
50
g Rum
lub 50 g Weinbrand
Belag
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Pck. Sahnesteif
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Eierlikör, z.B. selbst gemacht (siehe Tipp)
-
80
g Schokoladenraspel (4 EL)
lub 80 g Pistazien, gehackt (4 EL)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1491 kJ / 356 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Donauwellen
2h 30min
Eierlikörkuchen
1sa 10 dk
Schoko-Biskuitrolle
14 Std.
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Bananen-Eierlikör-Torte
11 godz. 40 min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1 godz.
Himmelstorte
1h 40min
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 Std. 15 Min
Rotweingugelhupf
1h 40min
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2h 30min
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7h
Glühweinkuchen
1sa 10 dk