Eierlikör-Mandel-Torte

Eierlikör-Mandel-Torte

4.7 407 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
16 Stücke

Składniki

Boden
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    80 g
  • Eier getrennt
    6
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    100 g
  • Mandeln
    200 g
  • Zucker
    60 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    30 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Rum
    50 g
    50 g Weinbrand
Belag
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Sahnesteif
    2 Pck.
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    2 TL
  • Eierlikör z.B. selbst gemacht (siehe Tipp)
    200 g
  • Schokoladenraspel (4 EL)
    80 g
    80 g Pistazien, gehackt, (4 EL)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 7 g
Kalorie 1491 kJ / 356 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...