Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 200 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- 400 g rote Johannisbeeren
- 1 geh. EL Speisestärke
Guss
- 3 Eier, getrennt
- 50 g Zucker
- 200 g Sahne
- 40 g Speisestärke
Baiser und Fertigstellung
- 150 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2sa 25 dk
Zwetschgen-Datschi
2h 30 min
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20min
Johannisbeer-Schnitte
2h 30 min
Rhabarber-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1h 40min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4h 15min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Blaubeer-Biskuitrolle
5 Std.
Zwetschgenkuchen
2h