Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe

Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe

4.0 299 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
20 Stücke

Składniki

  • Milch
    125 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    50 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
    350 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 Prise
  • Zwetschgen halbiert
    1300 - 1500 g
  • Zimt-Zucker-Mischung
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 135 kcal / 567 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...