Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 1300 - 1500 g Zwetschgen, halbiert
- 2 EL Zimt-Zucker-Mischung
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Blechkuchen mit Pflaumen
1 Std. 15 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Zwetschgendatschi
1 Std. 15 Min
Heidelbeerkuchen vom Blech
1h 45min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 Std.
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Schmand-Apfel-Kuchen
1h 30min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Bunter Retro-Obstboden
10 Std.
Tortenboden
45min
Zwetschgenkuchen
2 Std.