Urządzenia i Akcesoria
Rotweinschnitten mit Kirschen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
20 Stücke
Składniki
-
Dinkelkörner250 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken200 g
-
Haselnüsse ganz200 g
-
Zucker200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Eier5
-
Rotwein200 g
-
neutrales Öl200 g
-
Sauerkirschen (680 g), abgetropft1 Glas
-
Sahne50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1398 kJ /
334 kcal
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Very Cherry
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zucchinikuchen
2 godz. 30 min
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1 godz. 45 min
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2 godz. 30 min
Rotweingugelhupf
1 godz. 40 min
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 godz. 15 min
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 godz.
Lebkuchen-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Eierlikör-Mandel-Torte
4 godz.
Schoko-Gewürzkuchen
5 godz.
Gewürzkuchen
2 godz.
Glühweinkuchen
1 godz. 10 min
Zimt-Apfel-Kuchen
3 godz.