Gedeckter Apfelkuchen

Gedeckter Apfelkuchen

4.6 109 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 8 godz.
12 Stücke

Składniki

Teig
  • Zitrone Bio, 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst (30 g)
    1
  • Zucker
    150 g
  • Vanilleschote in Stücken (1 cm)
    ½
  • Ei (Kl. M)
    1
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    450 g
  • Weinstein-Backpulver
    3 TL
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    300 g
  • Salz
    1 Prise
  • Sultaninen
    60 g
  • Rum
    6 EL
Apfelfüllung und Fertigstellung
  • Zucker
    60 g
  • Zimt
    ½ TL
  • Speisestärke
    1 EL
  • Äpfel (z.B. Elstar), geviertelt, entkernt
    1200 g
  • Wasser
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 505 kcal / 2113 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...