Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Milch
- 120 g Zucker
- 1 Prise Salz
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 480 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 20 g Kakao
- 2 Eier
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Pflaumen, halbiert, entsteint
- 40 g Schwarzer Johannisbeersaft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2099 kJ / 501 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Germknödel mit Vanillesauce
2 godz.
Zwetschgen-Datschi
2h 30min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40min
Apfel-Brombeer-Strudel
2 Std. 40 Min
Gebackene Holunderblüten
1h 30min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3h 15min
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Rohrnudeln
1 godz. 50 min
Apfelstrudel
1h 20min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1h
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1h 20min