Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compotée de griotte
-
200
g de griottes, dénoyautées
lub 200 g de griottes surgelées, préalablement décongelées - 20 g de sucre en poudre
Le crémeux griotte violette
-
150
g de griottes
lub 150 g de griottes surgelées, préalablement décongelées - 150 g de sucre en poudre
- 200 g de fromage à tartiner, type Philadelphia®
- 200 g de petit-suisse nature, 40% m.g. (10 petits suisses)
- 70 g de sirop de violette
- 2 blancs d'œufs
- 40 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1352 kJ / 321 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Tarte soufflée au citron
3h 35min
Coques aux herbes, chantilly Passion
30 min
Couronne fruitée
6h
Eclairs aux fruits rouges
12h
Religieuse craquelin caramel au beurre salé
4h
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15min
Choux poire-caramel au beurre salé
4 Std. 35 Min
Mille-feuille de crêpes dentelle, sauce au caramel
12h
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3h 45min
Petite crème express aux fruits rouges
15 Min
Meringue italienne
30 min
Crème brûlée à la cardamome
1 godz. 10 min