Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compotée de griotte
-
200
g de griottes, dénoyautées
lub 200 g de griottes surgelées, préalablement décongelées - 20 g de sucre en poudre
Le crémeux griotte violette
-
150
g de griottes
lub 150 g de griottes surgelées, préalablement décongelées - 150 g de sucre en poudre
- 200 g de fromage à tartiner, type Philadelphia®
- 200 g de petit-suisse nature, 40% m.g. (10 petits suisses)
- 70 g de sirop de violette
- 2 blancs d'œufs
- 40 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1352 kJ / 321 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Feuilleté de poisson aux vapeurs d'agrumes
1sa
Crème brûlée à l’abondance
3h
Crémeux de pommes de terre de l'île de Ré, coquillages de nos côtes - Richard Toix
40 dk
Verrine fruits frais, yaourt et meringue
3h 30min
Choux poire-caramel au beurre salé
4 godz. 35 min
Sphère comme une orange sanguine
18h
Entremets chocolat, insert framboise
17h
Tarte meringuée au pamplemousse
5 Std. 45 Min
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15 Min
Cheesecake vanille-fraise sans cuisson
4 godz. 45 min
Choux chantilly au clou de girofle
1h 25min
Choux chantilly et fruits rouges
2h