Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre doux et mou, et un peu pour les moules
- 120 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- le zeste d'un citron jaune, non traité
- 100 g de fruits secs variés (par ex. ananas, papaye ...)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 683.1 kJ / 162.8 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake mi-figue mi-raisin
55min
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1h
Cookies à l'orange confite
35 Min
Cake à la noix de coco
55min
Financiers orange-noisette
20 min
Muffins aux raisins
35 Min
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4 Std. 15 Min
Cake aux figues
1h 10min
Cake aux fruits confits
4h
Cake weekend épicé à l'orange
55min
Gâteau pomme-raisin
1h 15 min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min