Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre doux et mou, et un peu pour les moules
- 120 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- le zeste d'un citron jaune, non traité
- 100 g de fruits secs variés (par ex. ananas, papaye ...)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 683.1 kJ / 162.8 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake aux pommes
1sa
Cake aux fruits confits
4sa
Madeleines à l'orange
1sa
Muffins aux raisins
35 dk
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1 Std. 5 Min
Cake gourmand à l'amande
3h 40min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40 dk
Gâteau "Petit Duc"
30 Min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55 dk
Gâteau pomme-raisin
1h 15min
Cake weekend épicé à l'orange
55 dk
Cake mi-figue mi-raisin
55 dk